Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

μπουγατσα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 - 4 κ.σ. μαργαρίνη σοφτ
  • 1 βανίλια


Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.
Βήμα 2
2) Ανακατεύουμε και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
Βήμα 3
3) Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
Βήμα 4
4) Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια
Βήμα 5
5) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 6
6) Όταν τη βγάλουμε απ' το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή σας όρεξη!!!